Pokličite nas na +386 59 978 060ENG | SLO

Arctur odprl novo sodobno podatkovno središče

Podjetje Arctur d.o.o. je odprlo novo sodobno podatkovno središče

Visokotehnološko podjetje Arctur je v Kromberku pri Novi Gorici odprlo novo sodobno podatkovno središče in nov superračunalniški sistem – prvi hiperkonvergirani sistem v Sloveniji. Superračunalnik so razvili skupaj s kitajsko družbo Sugon, ki je največji proizvajalec opreme za superračunalnike in za računalništvo v oblaku na Kitajskem, postavitev Arcturjevega superračunalnika pa je bila za njih prvi prodor na evropski trg.

Naložba v novo stavbo, visokotehnološko opremo in superračunalnik je podjetje Arctur stala več kot štiri milijone evrov. Slavnostnega odprtja se je udeležil tudi predsednik Slovenije Borut Pahor.

Kaj pomeni odprtje novega podatkovnega središča za naše podjetje BalkanCloud IT  in naše naročnike

Odprtje sodobnega podatkovnega središča je vsekakor dobra novica tudi za naše podjetje in za naše naročnike. Podjetje BalkanCloud IT namreč najema za storitve VeeamConnect™ vse potrebne vire v oblaku VMware vCloud, tega pa upravlja ravno podjetje Arctur. Za vrhunsko kondicijo infrastrukture, ki jo najemamo pri njih, skrbi njihova strokovna ekipa.

Večja skalabilnost, ki jo sedaj prinaša nova tehnologija, omogoča, da lahko rezervno lokacijo v oblaku zdaj ponudimo tudi najzahtevnejšim naročnikom. (VeeamConnect™ DR).

Poudariti pa je treba, da je tudi sama lokacija podatkovnega središča odlično izbrana. Nova Gorica kot sekundarna lokacija je strateško zelo ugodno pozicionirana. Verjetno boljše lokacije v Sloveniji za izdelavo varnostnih kopij oz. backupiranja ne bi mogli izbrati. Dobro pa je podatkovno središče pozicionirano tudi v širši regiji, saj je lokacija primerna tako za vzhodno kot zahodno tržišče.

Arctur, novo podatkovno središče

0 Comments

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*