Pokličite nas na +386 59 978 060ENG | SLO

Neprekinjeno poslovanje | Okrevalni načrti za IT okolja

 

Se zavedate, kaj pomeni izguba podatkov za poslovanje vašega podjetja?

 

V informatiki gre lahko hitro kaj narobe in v hipu ostanete brez kritičnih poslovnih podatkov. Lahko se vam pokvari strojna ali programska oprema, dobite virus, v omrežje udari strela ali pa se vam zgolj polije kava. Zato potrebujete delujoč okrevalni načrt.

Statistika pravi, da 60 % podjetij zapre svoja vrata pol leta po tem, ko izgubi podatke. Poskrbite torej za svoje podatke, da se to ne pripeti tudi vam.

Neprekinjeno poslovanje, izguba podatkov

 

Pravilo arhiviranja 3–2–1

 

Fotograf Peter Krogh je ljudi razdelil na dve skupini: na tiste, ki so že doživeli izgubo podatkov, in na tiste, ki jo še bodo. Da bi se temu izognili, se je oblikovalo pravilo 3-2-1, ki pravi:

  • Imejte vsaj tri (3) kopije svojih podatkov.
  • Kopije hranite vsaj na dveh (2) različnih medijih.
  • Ena (1) kopija naj bo hranjena offsite, torej nekje drugje, izven podjetja.

Pravilu arhiviranja 3-2-1 bi lahko dodali še zahtevo, da morajo biti vsi podatki, preden zapustijo podjetje, že šifrirani.

 

rto, rpo

Neprekinjeno poslovanje, RTO in RPO časi


RTO (recovery time objective)

je maksimalni še dopustni čas, ki si ga lahko privoščite, da po večji okvari oz. katastrofi vaši računalniki, IT sistem, omrežje ali programi ne delujejo. RTO je čas, v katerem morajo biti vaši poslovni procesi nujno ponovno vzpostavljeni. RTO je izrednega pomena za poslovni proces in zahteva tehten razmislek ob načrtovanju obnovitve oz. okrevanja po katastrofi. Čas določimo v minutah, urah ali dnevih.

RPO (recovery point objective)

je točka, v katero se še lahko vrnete, da vaše poslovanje ni ogroženo. Točko vrnitve določimo v minutah, urah ali dnevih.

Svetujemo vam, da za svoje kritične poslovne procese in podatke skupaj z vodstvom in zaposlenimi v podjetju določite časovne okvirje RTO in RPO. Neprekinjeno poslovanje tako ne bo dodaten strošek, temveč naložba v zanesljivejše poslovanje vašega podjetja.

VeeamConnect™ Backup (Veeam Cloud Connect Backup)

 

VeeamConnect™ Backup vam omogoča najem podatkovnega skladišča v oblaku, kamor na varen način shranjujete kopijo svojega celotnega IT okolja in tako zadostite tretji točki pravila 3-2-1. Poslovanje vašega podjetja tudi v primeru izgube vseh podatkov na primarni lokaciji ne bo več ogroženo.

Podatki so dostopni samo vam, saj se šifrirajo z vašim lastnim certifikatom oziroma ključem, še preden zapustijo podjetje.

Za uporabo storitve ne potrebujte virtualnega okolja. VeeamConnect™ Backup podpira tako fizična kot virtualna IT okolja in je primeren za vse tipe poslovnih uporabnikov.

Konfiguracija je enostavna in se opravi kar znotraj obstoječe Veeam Backup konzole v zgolj nekaj minutah. Tehnologija Veeam® Cloud Connect podpira okolja VMware vSphere in Microsoft Hyper-V, pa tudi odjemalce Veeam Endpoint Backup. Zahtevano orodje za uporabo je Veeam Backup, najmanj verzija 8.

VeeamConnect™ Backup, “Backup as a Service” pomeni varen, hiter in enostaven način shranjevanja podatkov v oblak in restavriranja podatkov iz oblaka z uporabo preverjenih in varnih tehnologij.

VeeamConnect™ DR (Veeam Cloud Connect Replication)

 

VeeamConnect™ DR je nadgradnja storitve VeeamConnect™ Backup, ki omogoča tudi zagon strežnikov iz oblaka.

VeeamConnect™ DR omogoča replikacijo celotnega IT okolja v oblak, iz katerega lahko v primeru odpovedi primarne lokacije strežnike zaženete iz zadnje uspešne kopije. Zagon strežnikov lahko izvedete sami preko portala “self-service” kadar koli želite oziroma v primeru katastrofe (odpovedi primarne lokacije), za testiranje ustreznosti varnostnih kopij, požarne vaje itd.

Rešitev VeeamConnect™ DR  je primerna tako za velika podjetja, ki lahko z najemom rezervne lokacije v oblaku prihranijo pri stroških za IT in poenostavijo postopke, kot tudi za manjša podjetja, ki si lastne rezervne fizične lokacije ne morejo privoščiti.

Tehnologija podpira okolja VMware vSphere in Microsoft Hyper-V. Storitev je na voljo vsem uporabnikom Veeam Backup verzije 9.

VeeamConnect™DR, “Disaster Recovery as a Service” v oblaku je nekaj, o čemer smo lahko pred leti samo sanjali. V primeru katastrofe vam zagotovi nemoteno nadaljnje delovanje vašega IT okolja iz oblaka. Investiranje v rezervno lokacijo in njeno vzdrževanje nista več potrebna.

Pogoji uporabe storitve VeeamConnect™ 

Za uporabo storitev VeeamConnect™ je pogoj programska oprema Veeam Backup. Programsko opremo Veeam Backup vam lahko dobavimo in umestimo v vaše okolje.

Brezplačni preizkus

Za vse opisane storitve je možen 14-dnevni brezplačni preizkus. Podjetje BalkanCloud IT je od pričetka leta 2015 prvi uradno certificiran ponudnik Veeam Cloud & Service v Sloveniji in širše v regiji.

Za več informacij nam pišite na info@balkancloud.com ali nas pokličite na +386 59 978 060.

Veeam Cloud Service Provider | BalkanCloud IT