Pokličite nas na +386 59 978 060ENG | SLO

Veeam je napovedal Veeam Backup for Office 365. Predviden izid Q4 2016.

Podjetje Veeam prihaja na tržišče z novostjo Veeam Backup for Office 365

Najem poslovne pošte v oblaku (npr. Office 365, Intermedia ali kaj tretjega) prinaša kup prednosti pred tem, da imamo poštni sistem nameščen lokalno pri sebi, predvsem kar se tiče visoke razpoložljivosti in zanesljivosti. Kako pa je z backupi?

Nedvomno so storitve v oblaku v večini primerov varnejše in tudi podatki so bolj na varnem pred tem, da bi jih izgubili, kot pa v naših on-premise IT sistemih. Vseeno pa je neprecenljivo, če imamo lokalno kopijo vseh svojih podatkov shranjeno pri sebi. Pri gostovanju v oblaku na morebitno izgubo podatkov nimamo vpliva, na koncu koncev pa smo za svoje podatke kljub vsemu odgovorni sami. Lastnik podatkov je tisti, ki mora sprejeti odgovornost tudi v primeru, če pride do izgube, zato mora narediti vse, kar je možno, da do izgube podatkov seveda ne pride. Več o varovanju podatkov in backup pravilu 3-2-1 si lahko preberete tukaj.

Podjetje Veeam Software, znano po svojih inovativnih rešitvah za neprekinjeno poslovanje, prihaja na tržišče z novostjo Veeam Backup for Office 365. Ta bo omogočala varnostno shranjevanje poštnih predalov Office 365 iz oblaka v naše lokalno IT okolje. Poleg tega bo poskrbela za migracijo med lokalnim Exchange sistemom in Office 365, restavracijo podatkov iz posameznega poštnega predala in še kaj se bo našlo. Več informacij sledi.

 

Veaam Backup for Office 365

NOVO, na voljo beta Veeam Backup for Office 365

Na voljo je Veeam Backup for Office 365, beta različica. Prenos je možen tukaj.
Zaenkrat orodje dovoljuje upravljanje s pošto, če pa bo pri končnih uporabnikih dovolj interesa, bo Veeam dodal tudi opciji za OneDrive in Sharepoint. Kar bi bilo seveda fantastično.

1 Comment

  1. Saša Koren 16. 9. 2016 Reply

    Tole je zelo aktualna tema, saj vedno več podjetij uporablja vsaj del storitev Office365 in bo varnostno kopiranje še kako pereč problem. Samo zanašati na Microsoft strežnike pa ni dovolj. Se bo pa potrebno odločiti pri velikih podjetjih ali izvajat backup on-premise ali pustiti podatke tudi v oblaku. To se mi zdi še večja dilema kot ali imeti svoj backup ali ne. Pri srednjih in manjših podjetjih tako že stroškovno ni dileme, da je izbira oblak.

Leave a reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*